De gemeente kredietbank

Kijk hier voor handige info over de gemeente kredietbank en over hoe deze bank u kan helpen.

Wat is de gemeente kredietbank?

In Nederland kan de gemeente kredietbank eigenlijk van alles betekenen. Het heeft ook verschillende namen, zoals de kredietbank, de gemeentelijke kredietbank, de GKB, enzovoorts. Een gemeente kredietbank kan zorgen voor hulp voor mensen met schulden die daar niet meer uitkomen (de schuldhulpverlening) en ook voor sociale leningen. Sociale leningen zijn leningen waarbij de klant slechts een laag percentage aan rente hoeft te betalen over het geleende bedrag. Dat zou iedereen natuurlijk wel willen, maar sociale leningen zijn alleen bedoeld voor mensen die niet bij een normale, commerciële bank kunnen lenen. Dat zijn bijvoorbeeld mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning, ouderen, of mensen met een laag inkomen. Soms zorgt een gemeente kredietbank alleen voor schuldhulpverlening, soms alleen voor sociale leningen, maar meestal zorgen bieden gemeente kredietbanken een combinatie van deze twee aan.

Waarom kiest de gemeente kredietbank er vaak voor om zowel sociale leningen als schuldhulpverlening aan te bieden?

Het klinkt misschien een beetje gek: zorgen voor hulp bij schulden en tegelijkertijd goedkope leningen aanbieden, zoals de gemeente kredietbank vaak doet. Wanneer mensen met schulden nog meer geld gaan lenen, gaat het vaak juist alleen maar meer mis. Vaak, maar niet altijd. Want soms gaan sociale leningen en schuldhulpverlening hand in hand. Bijvoorbeeld wanneer iemand schulden heeft bij veel verschillende schuldeisers. Dat is lastig, want dan moet deze persoon met alle schuldeisers apart contact houden en geld overmaken naar allerlei rekeningen. Om hier verandering in te brengen, kan ervoor worden gekozen om een sociale lening af te betalen en met deze lening de schulden in één keer af te betalen. Dan heeft de persoon met schulden nog maar één schuldeiser over, die waarschijnlijk meer begrip heeft voor de financiële situatie en daar beter van op de hoogte is dan alle eerdere schuldeisers. Op die manier kunnen sociale leningen en schuldhulpverlening dus hand in hand gaan. Helaas kost een sociale lening wel ook geld. Het rentepercentage is laag, maar het bestaat wel. Dus u betaalt geld over deze lening. Dat is belangrijk om te weten, ook omdat het soms verwarrend kan werken. In Nederland mag er namelijk geen geld gevraagd worden voor schuldhulpverlening op zich. Maar dan weer wel voor de lening die daarbij wordt ingezet. Het is uiteindelijk allemaal best logisch en als het goed is legt de gemeente kredietbank u ook uit wat er allemaal gebeurd rondom uw geld.

Waar vindt u de gemeente kredietbank?

Waar u ook woont, wanneer u op Google zoekt naar ‘gemeente’ of liever nog naar ‘gemeentelijke kredietbank + uw woonplaats’ is de kans groot dat u de dichtstbijzijnde gemeente kredietbank bij u in de buurt vindt. Let hierbij wel op of u de echte website van de gemeente kredietbank heeft, of die van een informatiesite zoals deze. Informatiesites zijn handig, omdat u op die manier meer informatie afkomstig van allerlei bronnen kunt vinden, maar wanneer u opzoek bent naar de echte website van de gemeente kredietbank, moet u daar natuurlijk wel terecht komen. U kunt bijvoorbeeld kijken of er een logo van de gemeente kredietbank te vinden is. Veel succes!