Gemeentelijke Kredietbank Leeuwarden

Bent u al bekend met de Gemeentelijke Kredietbank Leeuwarden? Hier kunt u alles lezen over hun historie en hun huidige functie in Nederland.

De geschiedenis van de Gemeentelijke Kredietbank Leeuwarden

In 1951 werd de Stichting Gemeenschappelijke Kredietbank Friesland opgericht, en deze stichting was de Gemeentelijke Kredietbank Leeuwarden en omstreken. Deze instelling had als doel om zo veel mogelijk huishoudens financieel uit de brand te helpen en om te voorkomen dat mensen überhaupt in de financiële problemen zouden komen. Omdat het gaat om een stichting, heeft de Stichting Gemeenschappelijke Kredietbank Friesland geen winstoogmerk, wat betekent dat ze geen winst hoeven te maken en ze de inwoners van de provincie Friesland nog betere hulp kunnen bieden. In het jaar 2009, op 1 september, fuseerde de Stichting Gemeenschappelijke Kredietbank Leeuwarden met de Stadsbank Midden Nederland. Samen vormden zij de Stichting Kredietbank Nederland. En deze gefuseerde stichting weet van aanpakken.

De taken van de Gemeentelijke Kredietbank Leeuwarden en de Stichting Kredietbank Nederland

De Gemeentelijke Kredietbank Leeuwarden is tegenwoordig dus opgegaan in de Stichting Kredietbank Nederland. Deze stichting heeft de volgende taken voor de inwoners van de maarliefst 120 gemeenten met wie de stichting een contract van samenwerking heeft afgesloten:

-Kredietverlening. Stichting Kredietbank Nederland heeft jaarlijks 20 miljoen om uit te lenen in de vorm van sociale leningen voor de inwoners van de gemeenten waar zij verantwoordelijk voor zijn.

-Inkomensbeheer: Ook beheert Stichting Kredietbank Nederland de inkomens van personen of huishoudens die daar zelf, tijdelijk of blijvend, niet toe in staat zijn.

-Schuldhulpverlening: In de gemeenten waar de Stichting Kredietbank Nederland verantwoordelijk voor is, wordt 70% van de aanvragen voor schuldhulpverlening met succes afgehandeld. Mooie cijfers! De stichting zorgt er dus ook voor dat mensen die grote schuldenproblematiek hebben, ook weer verder kunnen met hun leven. Dit doen ze door bijvoorbeeld met alle partijen om de tafel te gaan zitten.

-Preventie: Het is in deze crisistijd heel belangrijk en ook veel effectiever om problemen te voorkomen, dan om ingewikkelde schuldenproblematiek op te lossen. Daarom doet de Stichting Kredietbank Nederland ook steeds meer aan het voorkomen (de preventie) van schuldenproblematiek bij Nederlanders.

De Gemeentelijke Kredietbank Leeuwarden binnen de Stichting Kredietbank Nederland

Al met al zou men kunnen zeggen dat er eigenlijk geen echt Gemeentelijke Kredietbank Leeuwarden meer is. De stichting die specifiek Fries was, is inmiddels opgegaan in een grotere organisatie. Het voordeel hiervan is dat schaalvergroting van de hulp (dus niet alleen de Friese gemeenten, maar in totaal maarliefst 120 gemeenten, ook buiten Friesland) de hulp vaak goedkoper maakt. Bovendien is het niet zo dat het Friese aandeel in de stichting maar heel klein is. Er zijn twee stichtingen in de Stichting Kredietbank Nederland opgegaan, dus wat dat betreft is het Friese aandeel gewoon de helft. Daarom kunt u, als inwoner van Friesland, uw geldzaken gewoon toevertrouwen aan de Stichting Kredietbank Nederland. Deze instelling behaalt namelijk zeer goede resultaten, biedt een groot aantal diensten aan om de mensen voor wie ze verantwoordelijk zijn financieel te helpen, en het is niet zo dat het een enorme, logge organisatie is zonder provinciale wortels. Hebt u financiële problemen? Vraag dan hoe dan ook altijd om hulp.

Bron: http://www.kredietbanknederland.nl/over-kredietbank-nederland.ashx