De Groninger kredietbank

Bent u opzoek naar handige informatie over de Groninger kredietbank? Hier vindt u informatie over de geboden diensten, de contactgegevens en meer.

Wat is de Groninger kredietbank?

De Groninger kredietbank (ook wel Groningse kredietbank genoemd) is een dienst van de afdeling Sociale Zaken en Werk, wat weer een onderdeel is van de gemeente Groningen. Maar wat biedt de Groninger kredietbank de inwoners van Groningen eigenlijk aan? De kredietbank is bedoeld als ondersteuning bij financiële problemen, zoals bijvoorbeeld schulden. Maar de Groninger kredietbank biedt meer. Een cursus, om mensen goed te leren om om te gaan met hun financiën, hulp bij het beheren van het budget, enzovoorts. Voor een handige lijst van alle diensten van de Groninger kredietbank, klik hier. (Middelste alinea).

Is de Groninger kredietbank betrouwbaar?

Ja, de Groninger kredietbank is betrouwbaar. Misschien vindt u het vreemd dat we hier speciaal op ingaan, maar dat heeft een reden. Met de aanhoudende economische crisis besluiten steeds meer mensen om een bedrijfje in schuldhulpverlening op te zetten. Gat in de markt, denken zij. Maar die mensen spelen met het geld en de toekomst van mensen die al financiële problemen hebben. Soms vragen ze grote bedragen voor de hulp die ze bieden, en dat terwijl schuldhulpverlening bijvoorbeeld gratis moet zijn in Nederland. Daarom controleren wij steeds of een kredietbank wel betrouwbaar is. Bij de Groninger kredietbank hebben we dat als volgt gedaan.

  1. We kijken op de website zelf. Daar staat dat de Groninger kredietbank lid is van een aantal grote brancheverenigingen, zoals de NVVK (De Nederlandse branchevereniging voor sociaal bankieren en voor hulp bij schulden). Het lidmaatschap van zulke verenigingen kunt u beschouwen als een soort keurmerk.
  2. Wanneer we op internet zoeken naar ‘Groninger kredietbank’ en ‘Groninger kredietbank ervaringen’ vinden we geen verhalen van gedupeerde klanten. Een goed teken.
  3. Nogmaals: de Groninger kredietbank is onderdeel van de gemeente Groningen. Ze zijn dus geen particulier bedrijfje waar geen toezicht op wordt gehouden, maar ze zijn indirect onderdeel van de staat. Daarom kunt u er vanuit gaan dat u hen kan vertrouwen.
  4. De Groninger kredietbank heeft geen winstoogmerk, en zal dus ook niet proberen u grote sommen geld afhandig te maken. Dat hebben ze namelijk helemaal niet nodig.

Hopelijk begrijpt u dat we een stuk schrijven over de betrouwbaarheid, al is dat misschien niet heel interessant. Het is erg belangrijk dat u weet met wie u in zee gaat en dat u ook weet waar u op kunt letten voordat u hierover besluit.

De contactgegevens van de Groninger kredietbank

Hieronder de contactgegevens van de Groninger kredietbank:

Groningse kredietbank

Het adres: Werkplein, Eendrachtskade Zuidzijde 2 te Groningen
Het telefoonnummer van de Groninger kredietbank is: 050 367 52 22
Per e-mail is de Groninger kredietbank te bereiken op: gkb@groningen.nl

Op werkdagen houdt de Groninger kredietbank inloopspreekuren van 09:00-12:00. Deze spreekuren zijn gratis en vrijblijvend. De medewerkers van de kredietbank luisteren naar uw zorgen en geven aan het einde van het gesprek advies. Meestal maakt u ook een vervolgafspraak, waarbij de Groninger kredietbank eventueel verder betrokken raakt bij de oplossing van uw problemen.

 

Bron: http://gemeente.groningen.nl/gkb/