Gemeentelijke kredietbank Alkmaar

Hier vindt u allerlei handige informatie over de gemeentelijke kredietbank Alkmaar en de regio Noord-West.

Wat is de gemeentelijke kredietbank Alkmaar?

Voordat u leest over de gemeentelijke kredietbank Alkmaar is het misschien handig om eerst te weten wat een gemeentelijke kredietbank op zich is. Een gemeentelijke kredietbank is een financiële hulpdienst die werkt voor of in samenwerking met de gemeente of de overheid. Deze kredietbanken proberen de inwoners van hun werkgebied financieel bij de staan door schuldhulpverlening en sociale leningen aan te bieden. Soms bieden ze ook andere diensten aan, maar schuldhulpverlening en sociale leningen komen het vaakst voor. Ook de inwoners van Alkmaar hebben toegang tot een gemeentelijke kredietbank, de gemeentelijke kredietbank Alkmaar. Vroeger was de gemeentelijke kredietbank Alkmaar een onderdeel van de gemeente Alkmaar. Tegenwoordig heeft de gemeente ervoor gekozen om de kredietbank uit te besteden aan een grotere organisatie, namelijk de Kredietbank Nederland.

Welke diensten biedt de gemeentelijke kredietbank Alkmaar aan?

De gemeentelijke kredietbank Alkmaar biedt naast de twee eerder genoemde diensten (namelijk schuldhulpverlening en sociale leningen) ook nog een derde dienst aan: budgetbeheer. Bij budgetbeheer wordt het inkomen en de uitgaven van iemand die daar zelf minder goed in staat blijkt te zijn volledig overgenomen voor een bepaalde tijd. Budgetbeheer kan om verschillende redenen worden ingezet. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat iemand diep in de schulden terecht komt. Of om iemand te laten zien hoe het beter kan. Budgetbeheer gaat als volgt in zijn werk: de gemeentelijke kredietbank Alkmaar krijgt, met toestemming van de persoon zelf, volledig beheer over de inkomsten en uitgaven. Vervolgens gaan ze daarmee aan de slag. De vaste lasten worden betaald, misschien gaat er maandelijks wat geld naar een spaarpotje, en de rest van het geld gaat naar de persoon zelf, zodat hij of zij daarvan kan leven. Zo worden financiële problemen voorkomen en leert iemand hoe hij of zij het inkomen beter kan beheren.

Bent u bij de gemeentelijke kredietbank Alkmaar in goede handen?

Wanneer u iemand informatie over uw financiële situatie vertelt en hen misschien zelfs wel uw financiën laat beheren, dan wilt u wel zekerheid hebben dat deze persoon of deze instantie goed te vertrouwen is. Gelukkig is dat het geval bij de gemeentelijke kredietbank Alkmaar. Er zijn een aantal redenen waarom u er vanuit kunt gaan dat de gemeentelijke kredietbank Alkmaar een betrouwbare financiële hulpdienst is. Deze redenen zullen we hieronder even op een rijtje zetten.

  1. De gemeente Alkmaar geeft op hun website aan dat zij de financiële hulpverlening hebben uitbesteed aan de Kredietbank Nederland. Zij zullen goed hebben bekeken of de Kredietbank Nederland betrouwbaar is. Als de gemeente de Kredietbank vertrouwt, kunt u dat ook doen.
  2. De Kredietbank Nederland is een fusie tussen twee stichtingen. Het werkgebied van de Kredietbank is erg groot, en de Kredietbank Nederland bestaat ook al jaren. Wanneer de Kredietbank Nederland mensen zou oplichten, zou dat in de afgelopen jaren allang aan het licht zijn gekomen. En omdat dat niet het geval is, hoeft u hier ook niet bang voor te zijn.
  3. De Kredietbank Nederland is lid van de NVVK, een brancheorganisatie voor bankieren met sociale leningen en schuldhulpverlening. Dit lidmaatschap zou u als een soort keurmerk kunnen zien.
Bron: http://www.kredietbanknederland.nl/default.aspx