Gemeentelijke kredietbank Amsterdam

Bent u al bekend met de gemeentelijke kredietbank Amsterdam? Hier vindt u uitgebreide informatie over hun diensten

Wat is de gemeentelijke kredietbank Amsterdam?

De gemeentelijke kredietbank Amsterdam is een onderdeel van de Dienst Werk en Inkomen (DWI). Dat wil zeggen dat de gemeentelijke kredietbank Amsterdam valt onder alle diensten die Amsterdam heeft, die proberen de inwoners van Amsterdam financieel gezien zo gezond mogelijk te houden.

De gemeentelijke kredietbank Amsterdam draagt hieraan bij door leningen te verstrekken aan inwoners van Amsterdam met een laag tot zeer laag inkomen. Over het geleende bedrag hoeft de klant maar heel weinig rente te betalen. Veel minder dan bij normale, commerciële banken. Omdat klanten hier geld kunnen lenen, zonder dat dit hen veel geld kost, heet dit een sociale lening. De gemeentelijke kredietbank Amsterdam is expert in het verstrekken van sociale leningen. Soms worden deze sociale leningen verstrekt aan mensen die een opleiding willen doen, maar die deze opleiding niet kunnen betalen. Het zou natuurlijk zonde zijn als mensen zichzelf niet kunnen ontplooien door een gebrek aan geld. Daarom is het slim dat de sociale lening ook hiervoor wordt ingezet. Verder helpt de gemeentelijke kredietbank Amsterdam bij het afbetalen van schulden.

Hoe helpt de gemeentelijke kredietbank Amsterdam bij het afbetalen van schulden?

Wanneer u als Amsterdammer in de schulden terecht zou komen, moet u eerst naar een schuldhulpbureau. Daar bekijken ze met u al uw inkomsten, uitgaven en natuurlijk uw schulden. Vervolgens wordt bepaald of uw schulden gesaneerd (‘in orde gemaakt’) kunnen worden. Als dat kan, gaat u de schuldeisers in één keer afbetalen. Daar hebt u zelf het geld niet voor, want anders had u geen schulden. Daarom leent u daarvoor het benodigde bedrag van de gemeentelijke kredietbank Amsterdam. De gemeentelijke kredietbank Amsterdam regelt met de schuldeisers dat u met deze lening uw schulden afbetaalt. Wanneer dit is gebeurd, betaalt u vervolgens binnen 3 jaar uw schuld aan de gemeentelijke kredietbank Amsterdam af. Dit lijkt misschien alsof u de ene schuld verruild voor de ander, maar er zijn voordelen. Uw lening bij de gemeentelijke kredietbank Amsterdam heeft een veel lager rentepercentage dan bij andere banken, u hebt voortaan nog maar één schuldeiser (de gemeentelijke kredietbank Amsterdam) én binnen 3 jaar bent u schuldenvrij! Dat is toch beter dan zelf aanmodderen.

Samenvatting over de gemeentelijke kredietbank Amsterdam

De gemeentelijke kredietbank Amsterdam verstrekt leningen aan mensen met een laag inkomen. Deze leningen zijn sociale leningen, omdat er maar heel weinig rente over betaald hoeft te worden. Mensen die zo’n lening afsluiten, hoeven dus alleen maar het geleende bedrag en een beetje extra te betalen, terwijl de rente bij commerciële banken vaak veel hoger is. Deze sociale leningen kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld om mensen die graag een opleiding willen volgen te helpen. Een opleiding volgen kan namelijk heel duur zijn en lang niet iedereen heeft hier het geld voor. Dan is een sociale lening een uitkomst. Verder kan een lening worden ingezet om allerlei schuldeisers af te betalen. Veel schuldeisers zijn namelijk weinig begripvol, en willen vooral geld zien. Logisch, want ook zij moeten er weer van leven. Door met een sociale lening deze schuldeisers af te betalen, vervang je deze voor een wat begripvollere schuldeiser en ben je binnen 3 jaar weer helemaal schuldenvrij. U hoort het al: de gemeentelijke kredietbank helpt.

Bron: http://www.amsterdam.nl/werk-inkomen/hulp-laag-inkomen/gemeentelijke/