Gemeentelijke kredietbank Rotterdam

Hebt u vragen over uw financiële situatie? En woont u in of rondom Rotterdam? Lees hier alles over de gemeentelijke kredietbank Rotterdam.

Wat doet gemeentelijke kredietbank Rotterdam?

De gemeentelijke kredietbank Rotterdam is een instelling die u helpt bij uw financiële problemen. Dat kan zijn door u te begeleiden, te adviseren of te ondersteunen. Het kan zijn wanneer u al diep in de schulden zit, maar ook wanneer u er op tijd bij bent. Het doel is hoe dan ook om de inwoners van de gemeente Rotterdam financieel gezien zo gezond mogelijk te houden. Want het mag dan crisis zijn, niemand wil gebukt onder schulden leven en dat zou ook helemaal niet moeten hoeven.

Wat is de gemeentelijke kredietbank Rotterdam?

In Nederland kan iedere inwoner namelijk gebruik maken van schuldhulpverlening, hulp met de financiële situatie zoals hier boven beschreven. Maar niet iedere Nederlander komt terecht bij dezelfde instanties. Sommigen gemeenten regelen zelf hun schuldhulpverlening, andere gemeenten hebben een contract gesloten met grotere, overkoepelende stichtingen die er zijn voor de inwoners van meerdere gemeenten. In het geval van Rotterdam is het zo dat de gemeente er voor heeft gekozen de schuldhulpverlening zelf te regelen. De gemeentelijke kredietbank Rotterdam is namelijk onderdeel van de gemeente Rotterdam.

Wat kan de gemeentelijke kredietbank Rotterdam in de praktijk voor u betekenen?

Wanneer u schulden hebt, komt u hier soms zelf niet meer uit. Rekeningen stapelen zich op. U betaalt maar wie het hardste schreeuwt, maar er is nooit genoeg geld om iedereen te betalen. U wordt gebeld door incassobureaus, zelfs op uw werk. U doet zo zuinig mogelijk, maar er lijkt geen einde aan te komen. In dit geval, zeker wanneer uw problemen met schulden zo ernstig zijn, moet u hulp zoeken. Schuldhulpverlening, heet dat. De schuldhulpverleners gaan eerst met u rond de tafel zitten, om samen een plan van aanpak op te stellen. Vervolgens maken ze meestal een afspraak met de partijen die geld van u eisen. Ze proberen met hen te onderhandelen. Omdat u hulp hebt gezocht, kan het zo zijn dat de schuldeisers meer vertrouwen in u hebben gekregen. Nu u professioneel begeleid wordt, zal u uiteindelijk wel betalen, denken ze dan misschien. De schuldhulpverleners proberen de schuldeisers hiervan te overtuigen. Ze leggen hen dat uit dat ze willen proberen om de hele schuld af te betalen met u, maar dat u dan wel wat uitstel nodig hebt. Deze onderhandelingen hebben vaak resultaat. Wanneer de schuldenproblematiek echt te ver gevorderd is, kunt u failliet verklaard worden. In dat geval bent u zo diep in de schulden terecht gekomen, dat er geen enkele kans is dat u deze ooit nog af kunt betalen. Als u failliet bent, moet u enkele jaren op het absolute minimuminkomen leven. Al uw extra inkomsten gaan dan naar de schuldeisers. Na een aantal jaar is het dan gelukkig ook echt voorbij. U mag al uw inkomsten dan weer houden, en de restschuld wordt u kwijt gescholden. Dit zijn allemaal maar scenario’s, rampscenario’s zelf, en gelukkig zijn zulke drastische maatregelen niet vaak nodig. Zeker niet wanneer u met een beginnende schuld kampt, en u meteen hulp zoekt. Dus woont u in de gemeente Rotterdam en kunt u hulp gebruiken? Neem dan gauw contact op met de schuldhulpverlening en de gemeentelijke kredietbank Rotterdam.

Bron: http://www.rotterdam.nl/voorziening:kredietbank_rotterdam_kantoren_sozawe