Gemeentelijke Kredietbank voor schuldsanering

Jij kunt bij de Gemeentelijke Kredietbank voor schuldsanering terecht, maar ook voor andere zaken omtrent geldproblemen kun jij hier terecht.

Groot deel van Nederland maakt gebruik van Gemeentelijke Kredietbank voor schuldsanering

Een groot aantal mensen in ons land kampt met geldproblemen. Of het nu gaat om een betalingsachterstand, grote schulden of een lening die niet kan worden terugbetaald. Schulden moeten altijd serieus genomen worden. Dat heeft met name te maken met het feit dat je over je schulden rente moet betalen. Rente zorgt ervoor dat de kosten blijven oplopen, waardoor het bedrijf winst maakt. Rente kan er dus ook voor zorgen dat jij jouw schulden niet meer afbetaald krijgt of dat je heel veel geld kwijt bent, terwijl dat juist is wat je niet beschikbaar hebt. Het is daarom van belang dat je je schulden op een structurele manier aanpakt. Dat wil zeggen dat je ervoor moet zorgen dat je een betalingsplan opstelt en zo structureel toewerkt naar een schuldenvrije toekomst. Voor iedereen is dit plan anders en vaak kunnen hier wel hulpmiddelen bij gebruikt worden, deze hulp vind je bij jouw Gemeentelijke Kredietbank.

Betalingsplan opstellen met Gemeentelijke Kredietbank voor schuldsanering

De eerste stap is het op een rij zetten van de schulden die je hebt. Dit is zeker van belang voor mensen met meerdere schulden of mensen met hoge schulden. Je maakt een lijst van de schuldeisers die nog geld van jou krijgen en noteert de hoogte van de schuld en bijkomende rentekosten. Zo heb je een overzicht van de totale schuld. De volgende stap is om te bekijken hoeveel budget jij per maand hebt voor het afbetalen van schulden en hoeveel geld je aan welke aanbieder kunt besteden elke maand. Let hierbij op de prioriteit van de schulden. Huur staat natuurlijk bovenaan en creditcardmaatschappijen staan onderaan. Neem ook contact op met de schuldeisers in kwestie, om ze op de hoogte te stellen je betaalplan en te informeren over hoe lang jij de tijd mag hebben voor het afbetalen van de schuld. Indien je dit lastig vind kun je ook gebruik maken van de dienst schuldhulpbemiddeling van de Gemeentelijke Kredietbank, zij nemen dan het contact met de schuldeisers over.

Saneringskrediet bij de Gemeentelijke Kredietbank voor schuldsanering

Indien jouw schulden vrij ernstig zijn is het niet haalbaar om jouw schuldeisers zelf volledig af te betalen. Je kunt dit soms wel met hulp van de Gemeentelijke Kredietbank, namelijk met het speciale saneringskrediet. Dit zijn leningen die jij kunt afsluiten indien jij weinig inkomen hebt om de schuldeisers in één keer af te betalen. Je houdt dan één schuld over, bij de Gemeentelijke Kredietbank zelf. Hier kun je dan duidelijke afspraken over maken. Op die manier krijg je weer overzicht in je financiën. Deze vorm van hulp bij schulden is aantrekkelijk indien jij hoge of meerdere schulden hebt. Wel moeten de schuldeisers akkoord gaan met dit krediet, aangezien het vaak niet de volledige schuld dekt.

Gemeentelijke Kredietbank voor schuldsanering en WSNP

Er is ook een situatie denkbaar waarin jij volledig niet in staat bent om de schulden die je hebt af te betalen. Dat kan komen doordat jouw schulden al zodanig zijn opgelopen en jij aanmaningen hebt gekregen, of wanneer jouw inkomsten weg zijn gevallen, bijvoorbeeld als je je baan verliest. Er is een oplossing voor uiterste nood, namelijk de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Het gaat hier om het rechterlijk traject met veel strenge voorwaarden. Er zal dan toezicht gehouden worden op jouw budget en je hebt veel verplichtingen. Wel wordt je na 3 jaar schuldenvrij verklaard, indien jij je aan de afspraken houdt. Dit is vaak voor veel mensen de laatste mogelijkheid om van schulden af te komen en je kunt een aanvraag voor WSNP doen via de Gemeentelijke Kredietbank.

Verder is de Gemeentelijke Kredietbank altijd te bereiken voor advies, een vrijblijvend gesprek of voor een cursus omgaan met geld. Je hoeft geen afspraak te maken en kunt eens kijken naar jouw situatie. Wellicht kun jij ook bij de Gemeentelijke Kredietbank de juiste mogelijkheden vinden voor het afbetalen van je schulden!