GKB Den Haag

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de GKB Den Haag en over wat deze kredietbank voor u kan betekenen.

Wat is de GKB Den Haag en welke diensten biedt GKB Den Haag aan?

De GKB Den Haag is de afkorting voor gemeentelijke kredietbank Den Haag, wat weer een onderdeel is van de gemeente Den Haag. De gemeentelijke kredietbank probeert te voorzien in behoeften van inwoners van Den Haag, Gouda en Delft. Behoeften die te maken hebben met geld, de GKB Den Haag blijft tenslotte een bank. De term ‘gemeentelijke kredietbank’ wordt op verschillende manieren gebruikt. Wat houdt het in dit geval in? Bij de GKB Den Haag betekent het dat er de volgende diensten worden aangeboden:

-Sociale leningen

-Gebruik van een pandhuis.

Wat houden de diensten van de GKB Den Haag eigenlijk in?

De GKB Den Haag is dus een bank, en bij een bank kan er geld geleend worden. Zo ook hier. Alleen zijn de leningen van de GKB bijzonder en niet voor iedereen weggelegd. Het zijn namelijk sociale leningen. Dat wil zeggen dat deze leningen bedoeld zijn voor mensen voor wie normaal gesproken het lenen van geld niet is weggelegd. Dit omdat commerciële banken geloven dat het inkomen van deze mensen te veel risico loopt, waardoor ze hun lening later misschien wel niet meer af kunnen betalen. De bank neemt deze risico’s meestal niet, maar de GKB Den Haag wel. Er worden daarom leningen verstrekt aan 65-plussers, aan mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning, aan mensen met een laag inkomen en aan mensen met een schuld. Natuurlijk wordt in alle gevallen wel overwogen of het wel verstandig is om iemand een lening te laten afsluiten. Moet iemand met schulden wel weer aan een nieuwe schuld beginnen? In principe niet, maar wel als het zijn of haar leven echt kan verbeteren. En daarom zijn sociale leningen er, om ervoor te zorgen dat iedereen in principe een lening kan krijgen om zo iets te bereiken in het leven. Een andere, misschien wat simpelere manier om aan geld te komen is het pandhuis van de GKB Den Haag. Een pandhuis wordt ook wel lommerd of stadsbank van lening genoemd. Hier kunnen mensen waardevolle spullen in bewaring geven, om met die spullen als onderpand een lening af te sluiten. Ze kunnen er vervolgens voor kiezen om de spullen niet meer op te halen en het geld te houden, of om de lening af te betalen in ruil voor de spullen. Een handige kortetermijnoplossing, waar de GKB Den Haag ook in voorziet.

Conclusie over de GKB Den Haag

De GKB Den Haag is een sociale instelling die probeert om mensen gelijke kansen te bieden en om de inwoners van Den Haag, Delft en Gouda een helpende hand te bieden bij de financiën. Dit doet de GKB Den Haag vooral door mensen geld te lenen, op verschillende manieren. Zowel via een echte lening (die overigens ook online aan te vragen valt) maar ook door middel van hun pandhuis. Wanneer u in Gouda, Delft of Den Haag woont, loont het de moeite om eens te kijken of de GKB Den Haag u ook van dienst kan zijn.

Bron: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/to/Geld-lenen-bij-de-Gemeentelijke-Kredietbank.htm