Kredietbank Alkmaar

Kijk hier voor de verschillende diensten en voor de contactgegevens van de kredietbank Alkmaar.

Een woord vooraf over de kredietbank Alkmaar

Voordat we beginnen, is het misschien handig om te weten dat kredietbank Alkmaar tegenwoordig eigenlijk niet meer de juiste term is. De kredietbank Alkmaar is namelijk opgegaan in een grotere organisatie, Kredietbank Nederland. Voor meer informatie over deze overname en de gevolgen daarvan, klik hier. Maar om verwarring te voorkomen (we hebben het tenslotte over de situatie in Alkmaar) zal in dit artikel toch gesproken worden over de kredietbank Alkmaar.

Wat is de kredietbank Alkmaar?

De kredietbank Alkmaar is een onderdeel van de gemeente Alkmaar. Dit onderdeel verzorgt financiële steun voor de inwoners van de gemeente, zoals schuldhulpverlening. Maar de kredietbank Alkmaar doet meer voor haar inwoners. Naast schuldhulpverlening hebben inwoners van Alkmaar ook beschikking tot sociale leningen en tot de dienst ‘budgetbeheer’. Voor de duidelijkheid vindt u hier een korte uitleg over deze drie diensten:

-Schuldhulpverlening. Deze dienst bestaat in verschillende gradaties. Voor sommige mensen bestaat schuldhulpverlening alleen uit hulp bij het treffen van een goede regeling tussen henzelf en de schuldeisers. Anderen lenen een bedrag bij de kredietbank om hiermee hun schulden af te betalen. Het doel blijft hetzelfde: zorgen dat mensen grip krijgen op de situatie en uiteindelijk weer schuldenvrij worden. Schuldhulpverlening op zich kost niets. Geld lenen om schulden af te betalen kost wel geld, want dan moet er rente worden betaald.

-Sociale leningen. Dit zijn leningen voor mensen die erg weinig verdienen, namelijk het minimumloon. Commerciële banken weigeren vaak om mensen met een laag inkomen een lening te verstrekken, omdat ze bang zijn dat deze mensen de lening niet kunnen terugbetalen. Bovendien zijn leningen bij commerciële banken erg duur: er moet een flink percentage aan rente worden betaald over het geleend bedrag. Daarom zijn de sociale leningen bedacht, waarbij mensen veilig en goedkoop kunnen lenen. De kredietbank Alkmaar biedt deze leningen aan. Ook bij de kredietbank Alkmaar kost geld lenen geld (namelijk de rente), maar veel minder dan bij andere banken.

-Budgetbeheer. Soms komen mensen niet meer rond, en dreigen ze schulden te moeten maken. De kredietbank Alkmaar kan dan helpen. Er zijn verschillende vormen van budgetbeheer. Sommige vormen zijn bedoeld voor mensen die door een fysieke of mentale handicap niet in staat zijn om hun financiën te beheren. Anderen zijn bedoeld voor mensen die te veel uitgeven. Het doel is om met het budgetbeheer te voorkomen dat mensen in de schulden terecht komen en hen te laten zien hoe het beheren van inkomsten en uitgaven beter kan. Budgetbeheer kost geld, afhankelijk van welke vorm er wordt ingezet. Soms wordt dit vergoed door bijvoorbeeld de gemeente.

Waar vindt u de kredietbank Alkmaar?

Zoals u inmiddels weet, is de kredietbank Alkmaar opgegaan in een grotere organisatie, Kredietbank Nederland. Kredietbank Nederland heeft een kantoor in Leeuwarden (Gardeniersweg 10) en in Almere (Haagboekweg 141-145). Het telefoonnummer is voor beide vestigingen hetzelfde, namelijk: 088 62 62 777. Ook is kunt u de kredietbank bereiken per e-mail, op info@kbnl.nl. U hebt gelezen dat de kredietbank op verschillende manieren kan helpen. Neem dus vooral contact met hen op wanneer u wel wat hulp of advies kunt gebruiken.

Bron: http://www.kredietbanknederland.nl/default.aspx