Kredietbank Drenthe

Hier vindt u handige informatie over de contactgegevens en de aangeboden diensten van de kredietbank Drenthe.

Wat is de kredietbank Drenthe?

In Nederland heeft iedere inwoner beschikking tot financiële hulpdiensten, zoals de schuldhulpverlening. Die financiële hulpdienst wordt niet in het hele land door dezelfde organisatie geregeld. De organisatie die actief is verschilt per gebied. In Drenthe is de organisatie Gemeentelijke Krediet Bank (de GKB) verantwoordelijk voor de schuldhulpverlening. De GKB is een grote organisatie, hun werkgebied omvat maarliefst 23 gemeenten in het noorden van Nederland. De kredietbank Drenthe (wat dus een onderdeel is van de GKB) biedt verschillende diensten aan. De meeste hebben te maken met het beheren van budget voor mensen met financiële problemen, en met het verzorgen van schuldhulpverlening. Ook verstrekt de kredietbank Drenthe sociale leningen. Voor een overzicht van de aangeboden diensten van de kredietbank Drenthe, kijk hier.

Hoe kunt u contact opnemen met de kredietbank Drenthe?

Misschien bent u inmiddels wel geïnteresseerd geraakt in de kredietbank Drenthe. Om erachter te komen of, en zo ja, hoe de kredietbank u van dienst kan zijn, is het handig om contact met hen op te nemen. De kredietbank Drenthe heeft echter niet één adres. De contactgegevens verschillen per gemeente. Er zijn 23 gemeenten die vallen onder het werkgebied van de kredietbank Drenthe, dus dat zijn ook 23 adressen. Wel is er een algemeen e-mail adres van de kredietbank. Dat is: info@degkb.nl. Verder kunt u hier de contactgegevens van de vestiging in Assen vinden. We hebben gekozen voor Assen omdat dat natuurlijk de hoofdstad van Drenthe is, en omdat het kantoor in Assen meteen het hoofdkantoor van de kredietbank Drenthe is.

Locatie Assen

Overcingellaan 15.

9401 LA Assen

Telefoon: 0592 366 099

Inloopspreekuur: maandag t/m vrijdag van 09.00 – 12.00 uur

Verder is het kantoor in Assen van maandag tot en met vrijdag geopend voor mensen die een afspraak hebben gemaakt bij de kredietbank.

Veelgestelde vragen bij de kredietbank Drenthe

Om te voorkomen dat mensen onnodig lang moeten zoeken naar antwoorden (en om de tijd van de medewerkers te besparen bij het beantwoorden van vragen) heeft de kredietbank Drenthe ook de veelgestelde vragen op de website staan. Hieronder vindt u een selectie van die veelgestelde vragen. Ook vindt u een precieze maar beknopte samenvatting van het antwoord van de kredietbank.

-De vraag: Wat zijn de activiteiten van de GKB? Antwoord: De GKB is een financiële hulpdienst en een overheidsinstelling voor mensen die zelf niet meer uit hun problemen komen.

-De vraag: Waarom verstrekken jullie als schuldhulpverlener ook leningen? Het antwoord: Alle leningen die verstrekt worden via de GKB zijn sociale leningen. Bovendien wordt er goed gekeken of het wel verstandig is om iemand een lening te verstrekken, bijvoorbeeld wanneer iemand al schulden heeft.

-De vraag: Wat is beter, sparen of lenen? Het antwoord: sparen is altijd beter. Hierover ontvangt u rente, terwijl u rente moet betalen wanneer u geld zou lenen. Soms hebt u toch nog onvoldoende geld, en in dat geval kan een lening handig zijn.

Waarschijnlijk merkt u het al: de kredietbank Drenthe is een verantwoorde organisatie waar het belang van de klant voorop staat.

Bron: https://www.degkb.nl/startpagina