Kredietbank Rotterdam

Hier vindt u een breed aanbod aan informatie over de kredietbank Rotterdam.

Wat zijn de verschillende taken van de kredietbank Rotterdam?

De kredietbank Rotterdam, ook wel gemeentelijke kredietbank genoemd, is onderdeel van de gemeente Rotterdam. Deze dienst probeert door middel van het geven van adviezen en van ondersteuning de inwoners van de gemeente Rotterdam te helpen bij hun geldproblemen. Dit doet de kredietbank Rotterdam op verschillende manieren. Er bestaan namelijk verschillende soorten geldproblemen, en daarom zijn er ook verschillende oplossingen nodig. Zo doet de kredietbank Rotterdam aan de preventie (het voorkomen) van geldproblemen, door cursussen te geven in het beheren van een budget. Het is namelijk lang niet altijd even duidelijk hoe veel geld er maandelijks binnenkomt, en hoe veel er weer uit gaat aan kosten. En dan is de lange termijn er ook nog: wat nou als alles op gaat, maar de wasmachine het niet meer doet? De kredietbank Rotterdam probeert door middel van deze cursussen te voorkomen dat mensen niet rond kunnen komen. Verder verstrekt de kredietbank Rotterdam sociale leningen, leningen voor mensen die bij een commerciële bank meestal geen kans maken op een lening. (Bijvoorbeeld omdat ze geen hoog inkomen hebben). En, ook heel belangrijk, de kredietbank Rotterdam is een schuldhulpverlener. Ze helpen mensen met schulden zo goed mogelijk uit de problemen door de inkomsten en de uitgaven te bekijken en door zo nodig met de schuldeisers rond de tafel te gaan zitten.

De kredietbank Rotterdam en hun hulp bij het aanpakken van schulden

De schuldhulpverlening van de kredietbank Rotterdam is een uitgebreide dienst. Schulden zijn vaak complex en drukken zwaar op de schuldenaar. Daarom is het belangrijk dat schulden goed worden aangepakt. De kredietbank Rotterdam heeft de schuldhulpverlening daarom opgesplitst in verschillende hulpdiensten:

-De schuldhulpverlening voor jongeren, met een speciaal jongerenteam.

-De gratis budgettraining, waarbij er wordt onderwezen hoe budgetbeheer het beste gedaan kan worden.

-De bemiddeling voor schuldeisers, waarbij de kredietbank Rotterdam met de schuldeisers en de schuldenaar rond de tafel gaat zitten, om zo goede afspraken te maken

Door deze combinatie kunnen de bestaande schulden worden aangepakt en opgelost, en kunnen toekomstige schulden worden voorkomen omdat mensen wordt geleerd hoe ze goed met hun geld kunnen omgaan. Dat klinkt misschien schools, maar met alle belastingen, regelingen, inkomsten en uitgaven is het best lastig om een budget goed te beheren. De kredietbank Rotterdam weet dit, en reikt Rotterdammers daarom een helpende hand.

Contact met de kredietbank Rotterdam

De kredietbank Rotterdam is van maandag tot en met vrijdag geopend, van 8:30 tot 12:00. Bent u een Rotterdammer met geldzorgen en bent u in de buurt? Loop dan gewoon binnen. Voor een eerste gesprek hoeft u geen afspraak te maken. Want zo is Rotterdam: niet moeilijk doen, maar aanpakken. Wanneer u bereid bent om uw schulden aan te pakken, dan is de kredietbank Rotterdam bereid om u hier zo met alles wat ze in huis hebben bij te helpen. En zonder dat ze u iets in rekening brengen, want dat is wettelijk verboden bij schuldhulpverlening. Wees dus niet terughoudend, en vraag om hulp als u die kunt gebruiken.

Bron: http://www.rotterdam.nl/voorziening:kredietbank_rotterdam_kantoren_sozawe