Opheffing van de gemeentelijke kredietbank Alkmaar

Vind hier de juiste informatie en handige tips over hoe het nu verder moet wat betreft de opheffing van de gemeentelijke kredietbank Alkmaar.

Is de opheffing van de gemeentelijke kredietbank Alkmaar echt een feit?

Wanneer u dit leest, woont u waarschijnlijk in Alkmaar of de regio Noord-West, en bent u benieuwd of de opheffing van de gemeentelijke kredietbank Alkmaar echt waar is. En zo ja, hoe u nu verder moet. In dat geval kunt u gerust zijn: ja, de gemeentelijke kredietbank Alkmaar is opgeheven, maar er is een alternatief. U wordt dus niet ernstig benadeeld door de opheffing van de gemeentelijke kredietbank Alkmaar. Het zit namelijk zo: de gemeente Alkmaar heeft besloten om de financiële hulp voor de inwoners uit te besteden aan een grotere organisatie, namelijk de Kredietbank Nederland. Nieuwe zaken worden voortaan behandeld door de Kredietbank Nederland, oude zaken die te maken hebben met schuldhulpverlening worden nog afgehandeld door de gemeentelijke kredietbank Alkmaar.

Waarom is er na de opheffing van de gemeentelijke kredietbank Alkmaar gekozen voor de stichting Kredietbank Nederland?

Na de opheffing van de gemeentelijke kredietbank Alkmaar moeten de inwoners van de gemeente Alkmaar dus hulp zoeken bij de stichting Kredietbank Nederland. Waarom is er gekozen voor deze organisatie? Daar zijn een aantal redenen voor te bedenken. Allereerst is de stichting Kredietbank Nederland groter dan de lokale dienst van Alkmaar zou zijn geweest. En vaak is het zo dat er bij grotere organisaties efficiënter en goedkoper kan worden gewerkt. Ten tweede is de stichting Kredietbank Nederland een betrouwbare organisatie. Ze zijn lid van de NVVK (de brancheorganisatie voor schuldhulpverlening en sociale leningen) en ze bestaan al enkele jaren. En de derde reden is dat deze stichting ervaring heeft. Maarliefst 5% van alle aanvragen voor schuldhulpverlening in Nederland wordt opgelost door de stichting Kredietbank Nederland. Deze stichting bestaat sinds 2009, maar komt voort uit een fusie tussen twee andere stichtingen. Ze hebben dus jarenlang veel mensen geholpen, wat maakt dat ze waarschijnlijk veel geleerd hebben en precies weten hoe ze u het beste kunnen helpen.

Conclusie over de gevolgen van de opheffing van de gemeentelijke kredietbank Alkmaar voor hun klanten

Na de bovenstaande tekst mag u concluderen dat de gevolgen van de opheffing van de gemeentelijke kredietbank Alkmaar eigenlijk maar gering zijn, omdat er een goede vervanger is gevonden. Misschien is het zelfs wel zo dat u beter geholpen wordt door de Kredietbank Nederland, omdat deze organisatie meer ervaring en meer mankracht heeft. En erin gespecialiseerd is om u bij te staan bij uw financiële situatie. Het nadeel van de opheffing van de gemeentelijke kredietbank Alkmaar zou kunnen zijn dat u voortaan minder persoonlijke aandacht krijgt. De gemeentelijke kredietbank was tenslotte een kleinere organisatie waardoor het waarschijnlijker was dat de medewerkers u beter leerden kennen. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken over de resultaten die behaald worden bij de Kredietbank Nederland. Die zijn namelijk erg goed. Om nog wat cijfers te noemen:

Jaarlijks heeft de Kredietbank Nederland 20 miljoen euro beschikbaar om mensen te helpen. En meer dan 70% van de door hen behandelde zaken wordt succesvol afgehandeld. Wees dus niet bang om hulp te zoeken!

Bron: http://www.kredietbanknederland.nl/default.aspx